Thursday, 2 March 2017

Short Trip to Melaka @ Gold Coast Melaka International Resort Review

Yeah, cuti cuti Malaysia lagi..First vacation for 2017..Sebenarnya ini adalah plan sebelah keluarga suami..family day gitu..merangkap menyambut birthday MIL sekali..so plan memang dah lama dah..dapat voucher murah (murah la kalo compare dengan online rates)..trip ni mr hubby yg settlekan..i tukang packing barang jerr..hehehe..banyok wo beg kitaorang bawak..penuh bonnet kete

Memandangkan rumah dengan Melaka xde la jauh mana..so xde la gerak awal sangat..sampai di Melaka..br start konvoi ramai2 tuk pg lunch kat sana..for lunch, kitaorang stop makan dekat Food Court Mydin Mall..then baru bertolak untuk pergi ke Gold Coast International Melaka..resort ni betul2 bersebelahan dengan Bayou Lagoon Resort..tp jalan nak masuk Gold Coast tu..akan jumpa dulu la..
Kitaorang pergi ni 2 hr 1 malam jerr..start dr hari Ahad sampai Isnin..memang dah siap2 ambik cuti dah..Pagi tu pun siap bakar lasagna lagi tau..tuk makan ramai2 nanti..lepas mandi manda kang confirm lapo..

YEAH..AKHIRNYA SAMPAI JUGAK KE SINI

RECEPTION..STILL DECO2 CNY LAGI

VIEW FROM THE LOBBY..BILIK KITAORANG NUN JAUH HUJUNG TU

Bilik – 1 Bedroom
Kalo di ikutkan, xde bilik single room dekat Gold Coast ni..semua apartment style..so yang lain duk 3 bilik..room kitaorang pun ada 3 bilik gak..tp yg lagi dua, berkunci..tp layout rumah kitaorang dengan rumah yg diaorang duduk tu sama jerr..ada living room, small dry kitchen, bathrooms, bath tub..balcony..tp dari segi pekakas, perabot dan design, ada sedikit berbeza..memang x sama la..tp layout dia memang sama..

Condition bilik, agak bersih dan kemas..tp katil agak kecik sedikit la..lagi2 untuk kitaorang berlima..memang sempit la malam tu tido..

Rasanya WIFI mcm xde..channel tv pun sikit jerr..itu pun x clear..nasib baik mr hubby bawak Android TV..layan movie n cartoon la..

GAMBAR STATIK PUN LEH KABUR..HUHUHUH

ADA BATH TUB..KALO DEKAT MORIB..ADA JAKUZI..ADA BATH TUB NI PUN..BUDAK2 DAH SUKA GILER

KATIL SINGLE X2..SEMPIT SEDIKIT UNTUK KAMI YANG BERLIMA NI..

MEJA MAKAN..

DRY KICTHEN..ADA KETTLE, PETI AIS COMEY..

Ni pulak pemandangan dari balcony bilik kitaorang..kitaorang dapat Bangunan Hang Tuah..bangunan yang last sekali..dekat sini jugak..kena panggil buggy..coz memang xde jalan masuk dari bilik ke bahagian kolam renang..walaupun nampak je dekat dari arah balcony tu..tp memang xde kawasan pejalan kali menuju ke kawasan kolam..kalo jalan kaki..memang agak jauh sedikit la..so kol ajerr buggy suh pick up..

VIEW FROM OUR ROOM

Breakfast di Coffee House
X banyak sangat choice breakfast dia..kalo nak compare the sibling dia – Gold Coast morib..breakfast di Morib lagi best la..dekat sini..very mediocre..xde yang stand out…pg tu pulak, I dah start x berapa nk sihat..huhuhu..sedih sangat coz pergi bercuti2 tp last2 demam dekat sana..
Jom usha sedikit gambar breakfast hari tu

SOSEJ, RED BEANS..

PILIH2..

PANCAKE..

Bahagian Theme Park – Pool
Rasanya antara attraction dia yang paling win adalah pool dia..yg ni..lagi best dari Morib..tp dekat Morib tu ada jugak macam lazy pool..dekat sini xde..memandangkan I dah start demam..so I xde la terjun masuk air..cian mr hubby..dia kena jaga 3 budak mandi2..tp si Ziyad ok jerr..dia main dengan kakak n abang2 kat situ..duk main gelongsor..air dekat pool dia pulak..a bit sejuk..so Lily n Uzayr pun xde nak berendam..resort ni pun agak baru..so peralatan dia semua still in good condition..

KAWASAN KIDDIE POOL..AIR DIA AGAK SEJUK



ZIYAD DUK SYOK MAIN SLIDES..

Ada jugak playground comey bentuk train..tp last2 budak2 ni x main pun..maklum la..main air lagi syok kot..

CHOO CHOO

Yang ni pulak..bahagian ombak pool..bila ombak dah start..semua mai ke situ..lagi pun..air dekat sini panas sedikit..so seronok la budak2 ni duk berendam..ada jugak jakuzi untuk orang dewasa berendam badan (x tersnap lak gambo jakuzi tu)..ombak dia agak kuat jugak la..ada slides comey jugak dekat kiri n kanan kawasan ni..tak termasuk dalam pic lak..

OMBAK POOL..TIME NI LUM START LAGI 

Memandangkan I x berapa nk sihat..so I naik ke hotel terlebih dahulu..Uzayr pun lepas naik jer dari mandi2, terus tido..basah2 tu pun leh dia tido..ish2..penat sangat la tu..

My Verdict
Kawasan baru, so persekitaran agak bersih dan cantik lagi..bilik ok..kemas..all functioning..just breakfast x berapa nk ok..kalo x ambik pun x pe..better cari kedai sarapan di luar..dari segi pool…memang best la..tp rugi sangat coz I x berapa dapat mandi sangat..apa pun..next time probably nk try jiran dia pulak..hehehe..

Tp kalo diberi peluang untuk kembali..i akan mandi sepuas2 nye..hehehe..menarik la tempat ni..kalo datang ramai2 dengan family..memang syok..

Memandangkan i demam panas balik tu..so habis je check out..terus menuju balik Putrajaya..makan lunch pun dekat Putrajaya jerr..thanks mr hubby..sangat penyabar during this trip..XOXO

*balik tu..anak i Lily pun demam jugak..i EL keesokan hari nye..huhuhuhu

For my review on Gold Coast Morib, boleh baca di SINI


2 comments:

  1. Kiranya better p gold coast melaka la ek dr pi gold coast morib?

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...