Tuesday, 25 April 2017

Dinner @ Medina Thai Tom Yam Putrajaya

Bila tengok dapur kemas semacam, mula la episode kecek mr hubby untuk makan luar..hehehe..so kali ni, mr hubby bawak pi kedai thai di kawasan berdekatan Ayer@8 Putrajaya..kedai ni terletak di persimpangan nk masuk ke arah ayer@8..x sampai kawasan ayer@8 tu pun..time kitaorang datang hari tu, baru je lepas hujan renyai2..n belum ramai lagi..mr hubby bg tau, tempat ni ramai kalo waktu malam..

WELCOME..ADA MACAM2 DALAM MENU DIA



Sampai di kedai tu dalam kul 8 gitu..customer x ramai lagi time tu..kitaorang duduk jer..dalam 10 minit gitu..ramai tetibe..perghh..macam nak tengok bola..rasanya xde game malam tu..meriah la..dah sampai kedai thai..harusla cuba tomyam..so kitaorang order, tomyam seafood, kerabu mangga, ayam masak kicap (tuk budak) dan pulut mangga as the dessert.

SO-SO SAJA..TP HABIS JUGAK..

Pulut Mangga sampai dulu..so jadi appetizer la malam tu..for me..kureng sedikit la..kuah santan dia tu..x cukup lemak n masin2..biasa saja..tp kalo teringin, leh jer nk makan..i malam tu, terus berangin perut..sensitive betul perut..makan pulut terus jer berangin perut..cheh..

KERABU MANGGA YANG SEDAP

Kerabu Mangga dia..yg ni sedapp..pedas2 sikit..masyuk la..presentation pun agak cantik..makan macam tu jer pun dah sedap..

TOM YAM..PEDASS JUGAK

Order Tom Yam Seafood..seketul udang beso..yang lain comey-comey jer size..hehehe..kuah dia sedikit pedas la..tp nasib baik Ziyad nk makan..tekak melayu sangat..hahaha..sedap la tomyam dia..kitaorg order tomyam putih..next time nk cuba tomyam dia yg lain pulak..

AYAM MASAK KICAP

Ayam masak kicap..yg ni pun sedapp..just nice untuk budak makan..kalo keluar..mesti at least kena order lauk yg berayam..kalo x..memang budak x makan la protein lain..susah betul nk suh anak2 I makan ikan..tp alhamdulillah jugak..Ziyad kalo bab ikan..hanya makan ikan pari..coz katanya rasa macam ayam?? Hahaha..boleh la dari xde makan langsung..

Overall..quite nice la jugak tempat ni..banyak seating..banyak menu dia..so kalo tekak tetiba nk makan ala thai..leh la try tempat ni..MEDINA Thai Tom Yam..

K, chow..hujan dah start nak lebat..balik boleh ngorok dah..hehehe

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...