Wednesday, 31 May 2017

Short trip to Bagan Lalang : Bagan Villa Resort Sepang

Al-kisah hari wesak..geng-geng office mate mr hubby ada nk buat makan-makan ala2 potluck la gitu di Bagan Lalang..plan asal, mr hubby ajak kitaorang anak beranak pergi camping dengan dia kat tepi pantai tu..last2 minute, booking satu bilik di Bagan Villa Resort..Risau kalo tetibe ribut pulak time bercamping tu..

I siap beli lampu n kipas camping lagi tau..excited giler..tp sebenarnya risau gak bila mr hubby kata nk camping..fuhh..nasib baik last2 tido atas katil gak..hahahaha..memang bukan dasar outdoor. Tempat camping dengan resort ni dekat jerr sebenarnya..jalan kaki jer..resort ni betul2 depan kawasan pantai..kami bertolak malam sebelum hari cuti wesak tu..sampai ke resort ni dalam pukul 10 lebih..balik kerja jer terus gerak pi sana..

JGN TERLEPAS PULAK YE..SIGN BOARD DIA COMEY2 JER..PAKAI WAZE, INSYAALLAH SAMPAI

KAWASAN BANYAK POKOK..NICE JUGAK LA..TP LECAK SIKIT PAGI TU..MALAM DAH RIBUT KATAKAN

ANTARA RUMAH2 YANG ADA

RAJIN ANAK TERUNA..

Time nk sampai tu, xde pulak nampak ciri2 macam nk hujan..so mr hubby pun lega la..dia dengan anak sulong I, Ziyad pergi camping dengan geng2 office mate dia..I,Lily n Uzayr tido beraircond ye..hehe..tetibe dalam pukul 4 tu, mr hubby ketuk pintu..time tu pulak..I terbangun..coz anak I tetibe muntah2 lak..batuk agaknye..so selang 10 minute gitu..terus hujan yang lebat..mr hubby pun lega giler..kalo x..basah kuyup la..x tau la nasib geng2 yg lain..sambung tido dalam kereta la gamaknya..tent kitaorang pun habis terbang..nasib baik dapat balik..kalo x..jenuh pulak..
Hujan malam tu memang lebat giler..bersyukur sangat tempah bilik ni last minute..

Bilik dia ada dua jenis. Standard atau Studio..harga pun x jauh beza..yang beza, hanya yang Studio tu ada kawasan di depan katil; ada ruang lebih..boleh muatkan lagi 2-3 orang..boleh sewa tilam extra..besar sedikit la dari jenis yang standard..tp for me..condition bilik dia..banyak sangat yang perlu diperbaiki..benda2 yang simple2 jer sebenarnya..cosmetic mostly..rasanya kalo di cat balik dinding tu, perkemaskan lagi deco..ok rasanya..bilik sekadar untuk tido, mandi dan tukar2 baju..kami tempah bilik Studia hari tu..

ABAIKAN 3 NINJAS NI YE..DISEBABKAN ADA TIANG DITENGAH TU..TU YANG DIJADIKAN KAWASAN MAIN DIAORANG

Pagi2 lagi dah keluar..tolong masak2 sikit..(xde masak pun..lelaki ramai..so diaorang buat la..hehehe). mr hubby kerja company engineering so office mate dia dalam 85% male..perempuan memang sikit la..kitaorang bawak sambal ikan bilis jerr..main dish hari tu sebenarnya kambing golek..tempat nk golek tu pun bebudak tu buat sendiri..kagum jugak dengan diaorang ni..pg2 lagi Ziyad dah request nk mandi pantai..time dtg tu, air belum surut lagi..so lily n Ziyad dapat la mandi kejap..Uzayr I x bagi la..kalo x..dengan I sekali kena mandi..

Lepas mandi2 tu, bagi main pasir pulak..habis kot baju, kasut semua berpasir..
Masing2 bentangkan tikar di bawah pokok2 yang ada..ramai jugak yang datang..meriah sangat2..i jarang jugak involve dalam event2 mr hubby ni..sekali sekala tu ada la..

DEKAT DENGAN AVANI GOLD COAST SEPANG

APA ZIYAD BUAT TU..JGN IYAK UDAH..HAHAHAHA

Ni juadah yang ada..buffet style ea..masing2 ambik sendiri..pandai semua memasak..sambal kami pulak..telebih pedas..mengaumm..hahaha..

KAMBING GOLEK..PERALATAN GOLEK..BUATAN MEREKA SENDIRI..

POTLUCK..SEDAP SEMUA MASAK

Kitaorang check out lambat sikit..check in pun malam kan..nasib baik owner dia bagi..k..perut dah kenyang..dah boleh gerak balik..for more info pasal tempat ni, boleh check di sini ye : RESORT CHALET BAGAN LALANG

*tetibe semalam, mr hubby tanya dalam kereta..Nak pergi camping lagi x?? OH NO!!! hahaha..mana pulak la lepas ni..


3 comments:

  1. Dekat sgt dengan avani ye. Rajinnya nk bercamping. Hehe. Ana dah tua2 ni lg selesa duduk dekat resort. Camping2 tak boleh nak masuk dh. Puas camping dari zaman sek sampai lah zaman U. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la..tp suami dh ajak..layankan jer..nasib baik gk last minit dia yg tempah bilik..nape la x tempah avani tu..hahaha

      Delete
  2. bagan lalang memang best untuk lepak2 hujung minggu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...