Tuesday, 26 September 2017

Shopping for Sports Item @ Decathlon USJ 1 Subang

Sebenarnya xde plan pun nak singgah ke USJ tp memandangkan time tu memang dah keluar dan berdekatan, saja ajak mr hubby untuk pergi ke Summit. Lama x pergi ke Summit USJ tu. Sejak dah revamp, lum menyempat lagi nak jejak kan diri lagi ke situ. Al-kisahnye hari tu, bila nk masuk ke  Summit USJ tu, kitaorang terlepas simpang..so terpaksa la buat pusingan. Bila pusing tu, ternampak sign board “Decathlon”. Dari luar nampak banyak sangat sports items. So dari Summit USJ tu, terus kitaorang belok kanan pulak untuk ke Giant. The power of big signboards..hehehe

Dari luar kedai ni nampak tempting sangat. Xde pun sebenanye nk menyopping barang-barang sports ni tp ada la jugak benda2 yang teringin nk membeli. Plan nye hari tu adalah untuk berwindow shopping saja. Kedai ni di tingkat bawah. Atas baru Hypermarket Giant. Petang tu, x singgah Giant pun. Semata2 nk usha Decathlon tu saja. Setakat ni, ada dua jer cawangan di Malaysia. Satu lagi di Sri Damansara Store. 

WELCOME!!

Masuk-masuk jer store ni, nampak barangan camping. Murah2 jugak tent2 yang dijual. Pelbagai jenis lak tu. Seriously, kedai ni memang luas. Dan diaorang dah label2 kan setiap line tu dengan sports item apa. So senang hendak mencari barang. Antara yang menarik perhatian kami adalah barang camping, barangan memancing, basikal, peralatan gym, swimming items, dan baju2 sports. Nak compare dengan jenama2 sports attire yang lain, yang dekat Decathlon ni sangat affordable. Harga dia quite reasonable. I sempat jugak la sambar baju satu (Cheh..mula2 nk window shopping..tp last2 terbeli jugak..hehe) Satu lagi yang I sambar, adalah beg backpack comey. Murah jerr..time tu harga dia dalam RM10. Ada banyak size. Each size harga dia berbeza2..tp still x mahal. Kitaorang beli la satu..kaler merah..tp rasa macam kena beli lagi..coz I asyik duk bawak beg tu so..cian mr hubby..x dpt nk pakai. Hehehe..so next time datang kena sambar beg ni satu lagi. Macam2 kaler lak tu ada. 

CAMPING TENTS

I BELI YANG KALER MERAH TU..COMEY KAN

PELBAGAI SIZE ADA

SPORTS ATTIRE

SNORKELING EQUIPMENT

BICYCLE

BERMINAT JUGAK DENGAN CYCLING NI..MAHAL WO..HUHUHU

TENNIS

Sekarang ni, kitaorang dah start minat untuk memancing. Husband zaman2 dulu selalu gak la pergi memancing tp I belum pernah. Banyak kali gak ajak mr hubby suh bawak pi mancing..tp coz skg anak dah tiga..so susah sikit la nk pergi..at least dapat pergi ke kolam pancing pun jadi..hehe..nak rasa feel pancing ikan. So dekat Decathlon ni, banyak gear2 untuk memancing. Untuk first timers macam I ni, memang sesuai sangat la. 

RODS

ALATAN MEMANCING

Peralatan kanak-kanak pun banyak dekat sini. Raket badminton kanak-kanak, basikal, bola, roller blade, scooter, sport attire, swimming attire, baju hujan pun ada ye.. memang ada macam2 yang dijual kat sini. Confirm rambang mata. Anak-anak I hari tu, semua x keruan. Macam2 yang diaorang nak. Nasib baik hati I kental sikit hari tu..beli baju n beg jerr..hehehe..kalo x..confirm macam2 I dah beli. Kasut sports budak2 kat sini comey-comey..huhuhu..

ROLLER BLADES & SKATES

BADMINTON RACKETS FOR KIDS

RAINCOAT ANYONE??

SEKSYEN KASUT YANG BESAR DAN PELBAGAI

X perasan berapa lama kitaorang dalam tu..tp rasanya lebih sejam. So lepas jer shopping.singgah makan jap dekat kedai dekat luar Decathlon tu..macam tau jerr I tengah ngidam nk penang asam laksa. Menarik kedai ni. Episode makan2..di entry seterusnye ye..

So for those yang tengah mencari barang2 sukan..leh la usha datang sini..confirm duk berjam kat sini..macam-macam ada..

K..chow..next month nk datang sini lagi..menyesal x beli seluar..memang dah berkenan tp last2 x ambik..huhuhu…

3 comments:

  1. kalo yg peminat sport ,mmg suka la dpt pi tmpt ni kn...tgk gmbr tu mcm2 ada

    ReplyDelete
  2. Adik2 ipar ana mmg suka hiking and camping. So dorang wajib shopping dkt decalthon ni. Murah2 katanya. Sport direct pun ok juga.

    ReplyDelete
  3. aah best shopping sini..i beli set memanah dari sini..best!
    keynotesakinah.blogspot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...