Monday, 11 December 2017

Online Shopping : Lazada Online Revolution Blogger Contest

Its time to shop at Lazada!!

Now Lazada is having their Online Revolution Sales that will take place from 11th November to 14th December 2017. The sales is still ongoing guys. 
Do click here to start your shopping : Online Revolution Sale

My First Order
I am a bit shy to say that I'm kind of a late bloomer when it comes to online shopping using portals like Lazada. I started my first buying experience with Lazada this year actually. My first order that I bought from Lazada, consists of three things. 2 makeup items and 1 kids clothing. I am a big fan of Maybelline cosmetics so I purchased a lipstick and an eye shadow palette around earlier this year. All of the items came in perfect conditions, perfectly wrapped, no damages and all within 3 days. The clothing also came in good condition. My kid is still wearing them till now. I bought an extra size bigger.


Preferred Products
I like to browse makeup items online and I prefer to buy it online as well. I don't own lots of make up items as I am not the makeup type yet I still love to browse cosmetic items and buying them for my collection. Hehehe. Maybe because I don’t have the time to actually go shopping for makeup especially when your out having a weekend day out with your family n kids. So, buying it online is the way for me. Other than cosmetic items, I also love to browse kids clothing and items at Lazada as well. Especially when their is "Sales" involved.

Why Online?????
Why online shopping? You save tons of time and can easily browse through lots of brands & items at one go. Even though some people prefer the “feeling touch” but for me, for some items, its easier just to buy it online. No fuss & no hassle and you save a lot of time. Just wait for the post guy to arrive
☺☺

Planning to Buy
During this Online Revolution sales, I am planning to buy more makeup items. My kids love playing with my stuff so some got lost in the way. Hahaha, who could blame them. Just a good reason to buy more makeup. Not to mentioned I have to attend few weddings in December. So a new set of makeup items will totally make me more chic..(perasan sendiri..oppss..hehe)

Here's the item that I am eyeing on right now. I always wanted a Makeup Palette. So much easier to bring along in your bag. No need to take along so much stuff. 


So guys, what are you waiting for? Let’s all join the Online Revolution Sales!! Still got a few days left.


Tuesday, 5 December 2017

Short Trip to Genting : Genting Awana Skyway

Selepas kami check out dari First World Hotel, kami bercadang pada mulanya untuk terus pergi ke Genting Premium Outlet memandangkan cuaca still renyai2. Tp otw ke car park, nampak laluan pergi ke SkyAvenue. So kami bercadang untuk jalan-jalan sekejap di SkyAvenue tu. Saja nk usha mall baru.

SkyAvenue ni kira macam the latest Mall dekat Genting. Quite big jugak la mall ni & yang paling best, LED skrin display dia besar giler. Kalo tengok bola, memang confirm best. Sekeliling mall tu penuh dengan skrin tu. Totally a unique feature. 

Bila jalan-jalan tu, ternampak ticket counter untuk ke Awana Skyway. Kitaorang budget tutup coz cuaca dekat luar hujan non stop tp bukak rupanya. So kitaorang opt utk naik. First time bawak anak2 naik cable car. I pun dah lama x naik. Last, time dating..hehehe..kami ambil gondola yang biasa saja. Ada dua jenis dekat sini, yang standard atau yang glass floor.. yang glass floor tu, lebih mahal la..For standard gondola, one way ticket, hanya RM8 saja. Untuk budak2 bawah 90cm, free. So kami hari tu, 4 ticket pergi and 4 ticket balik. Total RM64.00. Orait la untuk short vacay kami. Penginapan dah free. So bermula la episode perjalanan naik cable car dari SkyAvenue Station..

ALL ABOARD!!

KIOSK TICKET

JOM NAIK..KABUS KT SINI PUN DAH TEBAL

MACAM AIRPORT LAK. NASIB LINE PENDEK JER

TIME NI DAH NAMPAK PEMANDANGAN SIKIT2..

SEMUA TEKUN TENGOK LUAR..KABUS JERR

HABIS BATERI..NO WORRIES..LEH CHARGE DALAM CABLE CAR NI..WAYAR BAWAK SENDIRI LA YE

Kami pergi time hari weekdays so x perlu beratur pun dekat Skyway tu. Terus dapat gondola tp rasanya kalo waktu peak, memang akan ramai. Ada beberapa stop jugak la sebelum nk sampai station last. Kami pergi sampai ke hujung. X tau pun sebenarnya last stop dia GPO. Hahaha. Memang dasar x buat homework sebelum mai ke Genting. Dah sampai GPO, apa lagi, terus shopping & shopping. Dapat la jugak barang2 idaman. Masuk kedai Sketchers..ramai betul orang. Kedai lain kosong jer..Hahaha. Kami menyinggah makan dekat The Chicken Rice Shop. Kedai makan, x banyak sangat la choice. Tp kira orait la dari xde. Lama jugak x pekena makan dekat The Chicken Rice Shop ni.

MENUJU PUNCAK!! GPO

DIRECTORY. .BANYAK KEDAI KAT SINI.  KAMI MASUK KEDAI2 SUKAN & KASUT JERR..

KOSONG JE GPO..HARI WEEKDAYS. SENANG SHOPPING

CHICKEN RICE SHOP

CHICKEN RICE SHOP

PLAYGROUND YANG UNIQUE

BILA MAIN, KEMAIN BAIK. DEKAT RUMAH, ASYIK LA GADUH..HAHAHA

Dekat GPO ni, ada juga playground yang comel untuk kanak-kanak bermain. Dekat situ jer, dah hampir sejam. Bila ajak balik, semua tarik muka. Adoi!! So afterwards, naik balik ke Awana Skyway, terus ke SkyAvenue. What a day. Simple vacay yet entertaining. Anak2 suka sangat bila naik cable car tu. Mula2 nampak kabus jer..semua macam terpaku..tiga2 duk usha pemandangan luar. Comey jer diaorang ni. Once korang nak naik gondola tu, akan ada photographer yang akan ambil gambar..so boleh la beli kemudian..buat kenangan. Harga dia a bit pricey tp last2 kitaorang beli jugak, buat kenangan. Skg gambo tu, letak dekat peti ais. hahaha..

Masuk je ke dalam kereta, x keluar lagi jalan liku2 tu, anak-anak semua dah tido. Penat la tu. Mama n yayah nk dating dalam kereta ye. Teringat zaman2 dating. Hahaha..psst..bg chance la ye..

Previous entry on Genting : Short Trip to Genting : First World Hotel

Two days one night short vacay kami to Genting Highland. X tau la bila lagi akan datang balik sini. Mungkin nk tunggu attraction-attraction yang lain bukak dulu.

K, chow.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...