Wednesday, 24 January 2018

Birthday Treat @ The Port Family Karaoke IOI Mall Puchong

Around two weeks ago, was mr hubby’s XX birthday. Tetibe birthday boy ajak semua pergi ber"Karaoke". Buat kelainan sikit. Selalu keluar makan2 jerr..I setakat ni x pernah pergi ke mana-mana tempat Karaoke ni. So ni kiranya my first time experience. Mr hubby ada jugak pergi, tp selalunya dengan kawan-kawan dia la. Plan asalnye nk pergi ke Neway SS2. Coz Neway Karaoke ni siap ada buffet sekali. Kami dah sampai dah tp receptionist inform buffet hanya before 1. Kami sampai 1.45 dah. Time kami kol, katanya lain so kitaorang xde la bergolot nk datang before 1. Mr hubby pun dah frust sikit so x jadi nk teruskan di Neway SS2. 

Kami lunch dekat Murni dulu sebelum gerak pergi ke next Karaoke destination. Memandangkan dah makan so x perlu la nk mencari tempat karaoke yang ada buffet. Kenapa kitaorang ke Neway tu for it’s buffet sebenarnya. Kalo x, yang dekat2 dengan rumah pun ada jerr..next..kitaorang terus pergi ke The Port Family Karaoke dekat IOI Mall Puchong. Tingkat 3, sama floor dengan panggung wayang. Lama wei x menapak ke IOI Mall ni. Tp still ramai orang. Packed on weekends!!

The Port ni berkonsep kan macam dekat port kapal. Pekerja dia semua pakai baju ala2 bekerja dekat port. Unique la coz ada konsep tersendiri. boleh jugak kalo nk buat birthday party dekat sini. Boleh muatkan ramai orang. Tapi kitaorang hari tu, ambik bilik standard room saja. Party sendiri2..hehe

WELCOME..TO THE PORT

BERATUR..

AHOY MATE!!

THE BUFFET AREA

Time kami sampai, ramai jugak yang tengah beratur. Kitaorang ambil standard room yang for two hours. Tp seriously, patut ambik yg 3 jam punya. Bilik standard room dia comel jerr..kami dapat bilik no 33. Sejuk dia, macam dekat Alaska. Hahaha. Memang sejuk la. 

Kitaorang budget, ada la lagu kanak2, yela, nama pun dah family karaoke, tp xde rupanya. So budak2 menari jerr..tp masing2 berebut mic jugak. Last2 main phone jerr. Kita bagi birthday boy menyanyi. Banyak kot lagu kitaorang nyanyi smpi x perasan dah 2 jam berlalu. Baru nk fefeeling. Hahaha..tup2 dah habis waktu. Set Standard yang kami bayar ni sekali dengan air n tit bits. Kalo xde air n tit bits, lagi murah la. 

HALLWAY TO OUR ROOM-ROOM 33..DEKAT JE NGAN REST ROOMS

ZIYAD MENYANYI

OUR FRUIT PLATTER, TIT BITS N DRINKS COMBO

MENU..OPTIONS

NK TIDO PUN BOLEH..HEHEHE

DUET DENGAN SI KECIK..SUARA SUZAYR OVER RUN MAMA..

FROM THEIR FB PAGE

Bilik dia just nice..choice of songs pun banyak jugak. tu yg sampai x cukup 2 jam tu..tetibe rasa ketagih..bilik dia pun agak sound proof..walaupun leh dengar bunyi2 nanyian nyaring dari bilik sebelah, tp still ok lagi..kekeke..

Bila balik jerr, I mintak repeat balik..hahaha..x puas lak menyanyi walaupun suara sumbang. Kui kui. Xpe, husband je yang dengar. Happy Birthday Sayang..nanti kita repeat balik k. Muah cikit..

Address : Lot ET 1,Third floor IOI Mall bandar puchong jaya
bandar puchong jaya 47170

2 comments:

  1. pernh juga pegi tmpt karaoke ngan family & kwn2 tp tk pernh nyanyi hehe

    ReplyDelete
  2. owh cantik juga rupanya
    selalu tengok dari luar jer tempat karaoke nih sebab bertentang dengan kaunter gsc

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...