Thursday, 8 February 2018

Short Trip to Port Dickson : Port Dickson Golf and Country Club Resort

Trip 2017..

Ni diantara trip yang unplanned. Mr hubby nk bawak MIL and FIL berjalan-jalan tp memandangkan cuti sekolah, so most places dah fully booked. Kami decided untuk ke Port Dickson saja. Tak nak yang jauh sangat coz penat jugak naik kereta lama2 ni. Lagi pun, I memang dah lama x ke PD ni. Excited jugak. So cari punya cari, my hubby found this resort --> Port Dickson Golf and Country Club Resort. Nak sampai ke sini, x susah pun. Berpandukan waze, confirm x sesat. Apabila masuk ke dalam kawasan resort ni, akan jumpa padang golf dulu. Then baru jumpa resort dia di penghujung.

Sampai2 je akan jumpa bangunan lobby. Check-in check out semua dekat situ. Restaurant pun dekat bahagian bangunan tu jugak. Kedepan sikit, baru bahagian bilik2 resort ni. 3 tingkat saja,

VIEW FROM BELOW

VIEW FROM THE FRONT

VIEW FROM THE POOL

WELCOME

RECEPTION-CHECK IN

Time kami sampai, x ramai pun walaupun musim cuti sekolah. Kami sampai dalam pukul 2 gitu so kami mintak terus check in ke bilik. Kami insist untuk dapatkan bilik yang lower ground. Coz MIL nad FIL x leh berjalan banyak sangat, lagi2 naik tangga. (I pun malas nk naik-naik tangga ni..lagi2 bawak barang..hehe). Dekat sini, xde lif, all stairs. Akhirnya kami dapat jugak bilik bawah tp kena tunggu sekejap la coz tengah dikemas. X lama pun, dalam 15 minute, kami pun dapat masuk. Kami tempah Family Room (2 Bedroom). X berapa besar. Hari tu, dapat la memuatkan dalam 4 dewasa dan 4 kanak-kanak walaupun terpaksa bersempitan sedikit. Tp semua selesa.

Bilik dia pun x banyak. Ada tiga bangunan untuk penginapan. Kami dapat yang berdekatan dengan tangga n swimming pool. So x perlu berjalan jauh sangat. 

Dari segi amenities, semua ok, Water heater ok, air laju, kemas, just mungkin deco old fashioned sikit la kot. Tp all still functional. Nyenyak je kami tido..hehehe

Family Room

Kedua-dua bilik dia x sebesar mana tp mencukupi untuk semua. Aircond dia best. Kuat. Sampai kesejukan semua. Hahaha. Living room pun comey jer (x terambik lak gambo), ada tv, fridge, kettle dan kawasan comey jugak untuk budak2 bermain atau sidai baju.


FIRST ROOM

TOILET

OUR ROOM

Swimming Pool

Selalunya sebelum kitaorang tempah hotel, kitaorang mesti cari yang ada bath tub. Kalo xde, mesti at least ada swimming pool. Ada la activity yang anak-anak leh buat. Dekat sini, ada swimminng pool yang agak besar jugak. Ada kiddie pool dan adult pool. Dua2 for me quite big. Pemandangan pun agak cantik dari arah swimming pool tu. I first day je pg swimming. Second day mr hubby lak. I jadi camera women jer. Minggu tu pun, x ramai, so seronok la anak-anak berenang dekat situ. Time mandi-manda, cuaca pulak memang tengah cun-cun best. X berape terik. So dapat la budak-budak n bapak budak mandi lama-lama.

MAIN BOLA

SEMUA TENGAH BERSERONOK

Breakfast

Bilik kami sekali dengan 4 breakfast. So memandangkan ada dua extra kanak-kanak, so kena bayo extra la. Harga x ingat la pulak. Huhuhuhu..Kawasan breakfast dia dekat kawasan check in tadi. Kitaorang jalan kaki jer, so kena lalu kawasan swimming pool then baru sampai ke resto breakfast ni. Breakfast spread dia biasa saja. Not that many variety. Dari segi kesedapan, not bad la. Yang basic-basic kebanyakan ada. For me, I suka.

BREAKFAST

BREAKFAST


BREAKFAST ATMOSPHERE

Overall, this hotel looks promising but kena update kan sikit dari segi cosmetic feel. Rasa old school sikit bila duduk sini. Tp facilities semua, cantik!! Dari segi harga, for me affordable. Rasanya time cuti sekolah hari tu, family room yang kitaorang book ni around RM2xx. Kitaorang pun last minute booking. 

Memandangkan dah sampai ke PD, so its time to jelajah PD. Jumpa di entry seterusnye ye..



3 comments:

  1. view hotel tu nmpk mcm kt cameron plak kalo tgk dr luar tu...xpernh dgr plak tmpt ni...bdk2 dpt pool mmg suka la...kalo stay otel mmg kena cr yg ada pool..kalo dlm bilik ada bathtub bonus la sbb tk smua bilik ada kn

    ReplyDelete
  2. Wah.. tengok gambar2 tu nampak eksklusif sangat

    ReplyDelete
  3. Seronoknya trip bersama famili tersayang. Terima kasoh atas perkongsian ye

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...