Thursday, 3 May 2018

Lunch @ Nook Aloft Kuala Lumpur Sentral

Jarang-jarang dapat lunch kat hotel. Ni merupakan first quarter event ofis kitaorang. Usually every quarter, group ofis I akan buat event, sama ada makan2, jalan2 atau main2. Hahaha. This time, makan lunch buffet di Nook Aloft Hotel. Kitaorang ok jer coz, tempat ni, senang je untuk kitaorang pergi coz leh naik LRT jer. X perlu nak drive and cari parking. Kalo event dekat2 ngan ofis atau rumah I, memang akan suka la. Convenient. Nk sampai ke Aloft ni, dari Nu Sentral, kena lalu pathway dekat dengan Secret Recipe tu. Kena jalan sikit la. X jauh pun. 

WELCOME TO ALOFT


Sampai-sampai ajer dekat Nook restaurant ni, interior dia memang screams cosy and modern at the same time. I suka tema kaler hijau dia. Kitaorang dpt seating di bahagian depan sikit coz takut menganggu customer lain kan. Maklumla, kitaorang ni kekadang memang agak bising jugak. 

I x berapa nk tahu harga lunch buffet dia berapa coz semua di organize oleh organizer event. Tp confirm below RM100. Tp exact price, I sendiri x tau. Sorry guys. Datang hari tu, serious untuk enjoy makan, coz dah lama wei x makan buffet2 gini. Selalu time bulan Ramadhan jer. 

First glance on the menu, ehm, ada macam2 jugak. Ada western, local, lots of salads and condiments, laksa Sarawak, desserts, pizza, and lots of others mouthwatering food. I banyak kali round jugak ambik. Tapi x dpt la nk merasa semua. I kalo pergi buffet, x berapa suka ambik nasi. Lauk pauk jer i selalu ambik coz kalo makan nasi, cepat sangat kenyang. 


PIZZA..YUMMY



LAKSA SARAWAK. THEIR SIGNATURE DISH

ABC

KUIH MUIH N KEK

POPCORN CORNER..TIFFIN TU CANTIK KAN.



Tapi kan, for me, benda yang paling sedap adalah salad and their choice of salad dressings. Perghh..serious sedap giler. Olives dia, choice of salad, yang best, choice of dressing. First time I try orange and raspberry dressing. Both sedap. I lagi prefer orange, cos goes really well with the salad. I terus jadi peminat tegar olive lepas hari tu. Rasa sedap ya amat. Hehehe. Dishes yang lain, not bad. Pizza dia sedap, dessert ok, popcorn crunchy, choice of lauk pauk pun sedap. Tp lunch kan, x leh nk sebu sangat perut, kang x leh nk sambung kerja kang. Terlentuk lak nanti. Hehehe

YOUR CHOICE OF SALAD

SOME OF THE CHOICES TO PUT ON YOUR SALAD

LOVE THEIR DRESSINGS..SERIOUSLY DELICIOUS

Ada jugak coffee machine dekat situ, tp knowing me, I memang x reti nk operate the coffee machine, so last2 tried their hot choc..plus some dark choc syrup..perghh. Terus rasa segar. Lg pun, I x leh terover caffeine nanti pening. Selepas tu, ada ucapan-ucapan sedikit dari VP kitaorang. Cerita serba sedikit pasal performance overall. Quite interesting la this round punya event. Good environment, good food, good company, overall, it was a really good lunch. Happy jer semua orang. Lagi2 perut I. Kekeke. Rasa Ramadhan buffet dia mesti kebaboom jugak. 

X sabar nk try other buffets..but now I need to diet a bit. I'm gaining weight!! Huhuhuhu

Address : Address: N0 5, Jalan Stesen Sentral, Kuala Lumpur Sentral, 50470 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur

1 comment:

  1. Ana pun akan kurang kan nasi sebab cepat kenyang. Cuma bab salad jarang ana makan kalau amik bufet. Hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...